ПЪРВО КЛАСИРАНЕ ЗА КОНКУРСА ИЗЛИЗА НА 23 МАРТ 2018

ЖУРИ 2018 г.

ЖУРИ 2018 г.

Жури 2018

Камен Козарев

Камен Козарев получава докторска степен по aстрономия от Бостънския университет и работи четири години в Центъра по астрофизика “Харвард-Смитсониън”. От около година е главен асистент в Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория на БАН. Изследванията на Камен Козарев са насочени върху наблюдения с космически телескопи и моделиране на слънчевите изригвания, при които се изхвърлят огромни облаци плазма и магнитно поле в междупланетното пространство. Интересите му се разпростират от слънчевите високоенергитични частици до алтернативното обучение по приложни науки и популяризиране на науката.

Вече пет години Камен Козарев участва като ментор и лектор в програмата “Космически предизвикателства”, чиято цел е да срещне младите хора с водещи космически специалисти от цял свят. Камен е и един от създателите на новия дигитален 3D планетариум в Природонаучния музей в Пловдив.

Стоил Иванов

Стоил Иванов е ментор на възпитаниците на Space Camp Turkey, завършил бакалавър по Инженерна физика, магистър по Аерокосмически инженерство и комуникации и понастоящем докторант, специалност Радиофизика и Физическа Електроника, работи в момента по плазмени двигатели за малки спътници. Той е финалист в конкурса Mission Idea Contest 4, организиран от UNISEC Global, лидер на студентски екип в образователния проект на НАСА “Simulation Exploration Experience” за 2017 г. като в момента работи в областта на космическата индустрия.

Стоил е част от екипа, който проектира и изгражда сателит на име EFIR – първата космическа мисия на организацията SAT-1 Initiative. Има интереси в областта на сателитния дизайн, орбиталната динамика, симулационни алгоритми и физика на плазмата.

Виктория Блажева

Виктория Блажева е първи вицепрезидент в УниКредит Булбанк, директор Комуникации. Член e на борда на директорите на Тръст за социална алтернатива; ръководи работната група по комуникационна стратегия на Съвета на жените в бизнеса в България; член е на комуникационната работна група на Асоциацията на банките в България; член на Европейската асоциация на комуникационните директори и на Harvard Club of Bulgaria. Основател е на инициативата The C-Suite Minimalists като част от MBA дисертацията й в Warwick Business School. Автор на статии в Капитал, Мениджър, 24 часа, блогове и др.

Неда Грозева

Неда Грозева е юрист в Български институт за правни инициативи, където разработва множество анализи, позиции и становища по законопроекти. Координирала е Инициативата за прозрачни съдебни назначения – проектът, отбелязан като единствената добра практика в доклада на ЕС за борбата с корупцията в приложението за България (2014). Автор е на Alpha Ω Academy of Social Entrepreneurship, която през 2016 г. свърза предприемачи от Чили, Южна Африка, Мароко и Зимбабве с българската общност. Съорганизатор е на местния младежки форум „Твоето бъдеще – идеи от свиленградчани за свиленградчани“. Неда е алумна на международната програма за лидери на Държавния департамент на САЩ, както и на Transparency International School on Integrity. Нейни текстове са публикувани в Капитал и Дневник. В grozeva.net споделя любовта си към думите. 

Каролина Николова

Каролина Николова е в последната година от магистратура по Аерокосмическо инженерство в Англия. Последната ѝ позиция е като Системен Инженер в Thales Alenia Space, където участва в моделирането и проектирането на иновативни сателити. Преди това прекарва три месеца в Германския Аерокосмически Център (DLR), където разработва симулации за нов вид самолетни контролни системи. Опитът ѝ включва и година в General Electric Aviation, където работи в инженерния екип отговорен за поддръжката на най-големите самолетни двигатели в света GE90. Каролина силно се интересува от инициативи, които правят науката, технологиите, инженерството и математиката по-достъпни за децата. С тази цел тя е част от екипа на SpaceCareers.uk, сайт за млади хора, който им дава информация за различните видове професии в космическата индустрия, съвети за кандидатсване за работа и работни места в космически компании из Европа. Каролина е и част от екипа на Sat-1 Initiative, който цели развиването на космически инициативи и проекти в България.

Гергана Райжекова

Гергана Райжекова е доктор на философските науки и изследовател на алтернативната рок сцена в България. Тя е координатор на Space Camp Turkey за България в Център за творческо обучение, като координира още младежкия лагер Science Camp и Code School Plovdiv. Като млад преподавател е делегат на 5-тия Световен Младежки Конгрес в Истанбул заедно с 1000 младежи от цял свят и над 200 учители. Гергана има 8-годишен стаж в сферата на неформалното образование и е сред учениците на проф. д-р Георги Лозанов. Занимава се професионално с метода сугестопедия в продължение на 4 години. Гергана е още модел, барабанист, антрополог и има 7 научни и над 20 публицистични статии в различни български и международни издания.

Гергана Златанова

Гергана Златанова е съ-основател на Инвестор.БГ АД и негов финансов директор и прокурист до 2013 г. Има магистърска степен от Технически Университет, София. Участва в подготовката на първото за България първично публично предлагане (IPO) на Инвестор.бг АД, носи отговорност за представянето му като публично дружество, счетоводен контрол и финансово отчитане пред управляващи, инвеститори и държавни контролни органи. Участва във взимането на стратегически и инвестиционни решения. Участва и в създаването на нови сайтове и start-up проекти – от оценка на бизнес идеята до изграждане и управление на бизнес модела. Завършва в Leadership Academy, Сан Диего, САЩ. Целият си професионален опит пренася във фондация Лекови. Активно подкрепя не само проекта Space Camp Turkey вече пета поредна година, а и редица проекти, свързани с предприемачески и новаторски инициативи чрез практическа помощ, консултиране и анализи.

Надежда Юрукова

Надежда Юрукова е художник и журналист по образование. Била е преводач, експерт по връзки с обществеността, репортер на международни новини, политически анализатор. В момента води курс по медийна грамотност за учители и участва в междунарони проекти за развитие на иновативни образователни практики. Организирала е художествени работилници за деца от етнически малцинства и е преподавала български език на възрастни бежанци. Интересува се от съвременно изкуство, технологии и всички форми на комуникация в полза на ученето през целия живот.

Контакти

Център за творческо обучение

Център за творческо обучение е създадена с цел да направи качествена промяна в областта на образованието и обучението.

Copyright © 2016 CCT. All rights reserved.