Срокът за участие в подбора на български кандидати за свободните позиции за тренери в учебно-тренировъчния лагер Space Camp Turkey се удължава до 10 декември

Възможностите за работа са две – целогодишно или само през летния период. Тренерите имат важната роля да работят с деца, посещаващи програмите на лагера. Позициите са подходящи за студенти или току-що дипломирани бакалаври или магистри с интерес в областта на науката, астрофизиката и технологиите. Предходен опит в координация на младежки дейности е предимство. Задължително условие е отличното владеене на английски език.

Ролята на тренера включва организация и координация на децата и младежите по време на шестдневните лагери Galactic Camp или COSA (Customized Outer Space Adventure). Участниците в лагерите са на възраст между 7 и 18 години и са разпределени в групи от по 13 – 16 човека. Подробна информация за изискванията и условията на предложението можете да намерите ТУК.

Space Camp Turkiye е един от два космически центъра за обучение в света (извън САЩ), създадени по модел на Американската космическа агенция NASA. Намира се в град Измир, Турция и е единственият функциониращ такъв учебно – тренировъчен лагер в региона на Европа, Азия и Близкия Изток.

Кандидатстването става чрез Център за творческо обучение, който е дългогодишен партньор на Space Camp Turkiye в България. Всеки желаещ може да кандидатства като изпрати своето CV на английски език на имейл spacecamp@cct.bg със заглавие “Искам да съм тренер в Space Camp Turkey!” и попълни апликационната форма.