Space Camp Turkey ще отвори вратите си за български ученици в една допълнителна седмица – от 6 до 13 август. С това възможностите за участие в космическия лагер в Измир тази година стават цели шест. Удължаваме и срока за записване до 1 юни 2023 г. 

Това става възможно благодарение на безпрецедентно големия брой кандидати, които заявяват своето желание да посетят космическия лагер, който ежегодно мотивира мотивира млади хора от цял ​​свят да преследват кариера в областта на науката и технологиите. 

Конкурсът за участие в Space Camp Turkey 2023 приключи през февруари. Участие в него взеха 422 участници, които размишляваха и твориха по темите: 

  • Представи си, че си главен готвач на космически кораб след 100 години.  Какво е менюто днес и защо?
  • Представи си, че Земята има космически щит. От какво и как ще ни предпазва той?
  • Как изследването на космоса събира и разделя хората?

Радостни сме, че успяхме да подкрепим 80 деца от цялата страна с пълни и частични стипендии, осигурени от Център за творческо обучение и спонсорите на програмата – Фондация “Лекови”, Фондация “Лъчезар Цоцорков”, ЕКОНТ, BIT Mate, общините Русе, Силистра, Козлодуй, Златоград, Пловдив и Павликени. Както и с доброто сътрудничество с родителите в името на децата!

Следете сайта на програмата за актуална информация за космическото пътешествие на групите ни тази година и за техните постижения в лагера.