Какво е Space Camp Turkey?

Space Camp Turkey e един от два космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA, като в Европа, Азия и Близкия Изток Space Camp Turkey e единственият, функциониращ учебно-тренировъчен лагер, намиращ се в гр. Измир, Турция.

Космическият и научен център за обучение Space Camp Turkey се съсредоточава главно върху мотивирането на млади хора от цял ​​свят да преследват кариера в областта на науката и технологиите. Чрез интерактивни симулации, свързани с Космоса, както младежите, така и възрастните развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията помежду си и възпитават лидерски качества у себе си в динамична и забавна среда. Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка, проектират колония на Марс. След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.

Координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България е Център за творческо обучение, който работи в тясно сътрудничество с тренировъчния център Space Camp Turkey вече 16 години.

Програмата е с продължителност една седмица и се провежда изцяло на английски език от специално подготвени обучители и специалисти. Космическият център дава възможност на деца и младежи на възраст от 9 до 16 години да работят със съвременни технологии в областта на астрономията, роботиката, астро-физиката и биологията.

Класиран/а съм, а сега какво?

 

Космическото ти приключение започва!

Какво ще ти е нужно:

Необходими документи - последно обновен май 2021;

+ Информация за настаняване;

+ Багаж - какво е нужно да си носим;

+ Пътуване - инфо за Измир и SpaceCamp;

Контакти

  • София 1111, Стадион "Академик", ниво 2
  • 0882 506 425
  • spacecamp@cct.bg

Ползвано видео в банера от Relaxation Ambient Music

Център за творческо обучение е създаден с цел да направи качествена промяна в областта на образованието и обучението.

Space Camp Turkey